Porady dotyczące radzenia sobie z trudnymi emocjami.
By zrozumieć, czym jest wino, wypada rozróżnić skład jego elementów, kiedy jest winogronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się głównie z wody oraz cukrów, a także z kwasów i innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, które są odpowiedzialne za definitywny skład wina. Fermentacja procentowa przekształca wielką część cukrów z soku z winogron w trunek etylowy, lecz zostawia inne intrygujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, które są bieżące w mniejszym stopniu, dają pewny zakres degustacji wina, tak jak i obecność garbników, jakie odnajdują się w skórce winogron oraz wolno je uważać za normalny konserwant, jaki pozwala winom starzeć się więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
2. Zobacz teraz
3. Dowiedz się teraz
4. Znajdź więcej
5. Dowiedz się teraz Własne projekty DIY z wykorzystaniem elektroniki.